Reprezentativa Olandei va întâlni selecţionata Uruguayului, marţi, 6 iulie, de la ora 21.30, la Cape Town, în prima semifinală a Cupei Mondiale din Africa de Sud. În cealaltă semifinală se vor întâlni câştigătoarele partidelor: Germania - Argentina şi Paraguay - Spania.

Reprezentativa Olandei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins, vineri, cu scorul de 2-1 (0-1), selecţionata Braziliei, într-un meci disputat la Port Elizabeth, în sferturile de finală ale competiţiei din Africa de Sud.Pentru Brazilia a deschis scorul Robinho, în minutul 10, în timp ce Olanda a punctat pe tabelă prin autogolul lui Felipe Melo, în minutul 53, şi golul lui Wesley Sneijder, din minutul 68.

Reprezentativa Uruguayului s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins, cu scorul de 5-3 (0-1, 1-1), la loviturile de departajae, selecţionata Ghanei, într-un meci disputat la Johannesburg, în sferturile de finală ale competiţiei. În primele 90 de minute pentru Ghana a marcat Muntari 45+2, în timp ce pentru Uruguay a înscris Forlan '55.

Finalul meciului a fost unul de infarct. Ghana a ratat, prin Gyan, în ultimul minut al prelungirilor, penaltiul care i-ar fi putut aduce calificarea în semifinale. În minutul 120+1, Luis Suarez a respins cu mâna de pe linia porţii un balon trimis de Appiah. Arbitrul Olegario Benquerenca i-a acordat cartonaşul roşu lui Suarez şi penalti pentru Ghana. Lovitura de la 11 metri a fost ratată, însă, de Gyan, care a trimis mingea în transversală.

La loviturile de departajare pentru Uruguay au marcat Forlan, Victorino, Scotti şi Abreu în timp ce M. Pereira a ratat. Pentru Ghana au marcat Gyan, Appiah şi au ratat Mensah şi Adiyiah.