În contextul în care tot mai multe oraşe din ţară iau în considerare reducerea iluminatului festiv pentru a face economie la factura de energie, Lia Olguţa Vasilescu, primăriţa din Craiova, consideră că bucuria oamenilor este mai importantă decât reducerea costurilor la curent.

Anul acesta, luminiţele se vor extinde şi în alte cartiere și vor fi pornite cu mult timp înainte de Crăciun.

Declarațiile Liei Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, au fost făcute într-o emisiune a postului de televiziune România TV, notează evz.ro.

"Am văzut zilele astea toţi haterii care spuneau că Olguţa nu face economie şi face risipă de curent. Anul trecut am avut un milion de beculeţe, am avut 11.500 kwh, asta înseamnă o factură pe perioada iernii undeva la 20.000 de lei, vorbim despre iluminatul de sărbători, nu despre iluminatul public", a argumentat Lia Olguţa Vasilescu, citată de aceeaşi sursă.

Pentru acest an, primărița vrea ca în Craiova luminile festive să fie și mai și. „Dacă dumneavoastră consideraţi că ar trebui să facem economie de la 20.000 de lei şi să punem în balanţă bucuria oamenilor care trebuie să se plimbe pe străzi iluminate frumos, nu să orbecăie aşa cum s-a întâmplat anul trecut în Bucureşti şi să se împiedice în brazi de traforaj, înseamnă că noi nu mai ştim ce avem de făcut şi trebuie să-i lăsăm pe alţii. Anul trecut am fost pe locul 6 între târgurile de Crăciun din Europa, vrem să ne păstrăm blazonul anul acesta. Vrem să extindem iluminatul de sărbători şi în alte cartiere. Toate instalaţiile astea consumă cât 12 calorifere care se află în priză", a adăugat fostul ministru al Muncii.

Pe lângă că extinde instalațiile luminoase, primărița a lungit și perioada de „iluminare”. Ghirlandele de Crăciun vor fi pornite în Craiova pe 11 noiembrie!

Pe de altă parte, în Târgu Jiu, bradul artificial cu zeci de mii de becuri, amplasat anul trecut în centrul oraşului, va fi înlocuit cu unul natural, împodobit cu leduri, pentru a face economie, arată observatornews.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!