Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor va avea, începând de miercuri, o nouă conducere. BIHOREANUL a aflat că Olimpia Mintaş (foto), soţia patronului firmei CIAC, Ioan Mintaş, cel care este totodată şi şef al patronatului IMM-urilor, o va înlocui în funcţia de director pe actuala şefă, Adriana Calapod.

Noua directoare îşi va începe cu o pauză munca. "Acum sunt în concendiu medical. V-aş fi foarte recunoscătoare dacă m-aţi lăsa să îmi revin", a declarat Mintaş, marţi, pentru BIHOREANUL. Aceasta a confirmat că a fost numită pe funcţia de director al APM Bihor începând din 25 octombrie, dar a precizat că nu va fi prezentă miercuri la sediul Agenţiei, din pricina stării de sănătate.

În timp ce soţul ei este membru ALDE, după ce în trecut a fost şi membru PSD Bihor, nu este clar dacă Olimpia Mintaş este sau nu înrolată în acest partid. "Nu ştiu dacă şi doamna a semnat adeziunea", a recunoscut preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea.

Cert este, însă, că noua directoare a APM Bihor nu a mai lucrat până acum în cadrul Agenţiei. Profesor la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea, Mintaş este, alături de Vasile Bara (fost decan al Facultăţii de Protecţia Mediului) şi Gabriela Vicaş (cadru didactic al aceleiaşi facultăţi) unul din asociaţii firmei Acormed, specializată în consultanţă şi evaluări de mediu. De asemenea, Mintaş şi Vicaş sunt şi administratoarele firmei.

De menţionat că Acormed, sub semnătura lui Mintaş şi a lui Vicaş, este firma care a făcut studiul prin care SC Nutripork SRL, societatea care deţine ferma de porci din Ioşia, a cerut APM Bihor reînnoirea autorizaţiei de mediu, solicitare aflată încă în lucru la Agenţie.