60 de elevi din Bihor au participat, joi, la Olimpiada despre securitate şi sănătate în muncă organizată la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" din Oradea.

Olimpiada "Ştiu şi aplic - securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde pe băncile şcolii" a fost organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor în cadrul proiectului "Valenţe culturale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă", demarat de Inspecţia Muncii şi Ministerul Educaţiei.

"Scopul acestui concurs este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă", se arată într-un comunicat transmis vineri de ITM Bihor.

La olimpiadă au participat 60 de elevi şi 19 profesori coordonatori din cadrul a 11 unităţi de învătâmânt din judeţ, care au fost împărţiţi pe cinci secţiuni: filiera tehnologică ciclul inferior şi superior, filiera teoretică ciclul inferior şi superior şi filiera şcoală profesională.

Competiţia a avut două probe: una scrisă şi una practică. La cea din urmă, elevii au trebuit să meargă într-un atelier, o bucătărie sau alte spaţii de lucru şi să găsească echipamentele de protecţie a muncii potrivite acelui loc de muncă.

Cele cinci echipe câştigătoare, formate din câte trei elevi şi un profesor coordonator, vor reprezenta judeţul Bihor la faza naţională a olimpiadei, care va avea loc în perioada 13 - 15 mai la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi.

Câştigătorii premiilor I au fost:

- filiera şcoală profesională Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Oradea,

- filiera tehnologică ciclul inferior Colegiul Tehnic "Partenie Cosma" Oradea,

- filiera tehnologică ciclul superior Colegiul Tehnic "Ioan Ciordaş" Beiuş,

- filiera teoretică ciclul inferior Colegiul Naţional "Avram Iancu" Ştei,

- filiera teoretică ciclul superior  Colegiul Naţional "Avram Iancu" Ştei

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!