Oradea găzduiește, între 6 și 10 aprilie, Olimpiada Națională de Fizică, la care s-au calificat peste 400 de elevi din toată țara, din clasele VI-XII.

„Această competiție educațională de prestigiu reprezintă un prilej de a stimula și de a promova performanța în domeniul științific și valorile învățământului preuniversitar românesc deopotrivă”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, care organizează competiția împreună cu Ministerul Educației.

Probele de concurs vor fi găzduite de trei școli din oraș. Proba practică se va ține vineri la Școala Gimnazială Oltea Doamna, pentru elevii de gimnaziu, și la Colegiul Național Emanuil Gojdu pentru cei de liceu. Proba teoretică va avea loc sâmbătă la Colegiul Economic Partenie Cosma, unde se va ține și proba de baraj, dacă va fi necesară.

Elevii vor avea parte și de momente de relaxare și vor vizita obiective turistice din Oradea și stațiunea Băile Felix.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 10 aprilie, la Teatrul Regina Maria.

Oradea va mai găzdui trei etape naționale de olimpiade: Religie catolică în limba română (19 - 23 aprilie); Cultură şi spiritualitate românească (3 - 7 mai); Tinerii dezbat (5 - 11 iunie).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!