În această săptămână, 165 de elevi de liceu calificați la etapa națională a Olimpiadei de religie - Cultele Romano Catolic-limba română și Greco-Catolic vor ajunge la Oradea, oraș care găzduiește competiția. Activitățile legate de olimpiada organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor au loc între 19 și 23 aprilie.

Elevii calificați la etapa națională provin din 17 județe: Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoșani, Braşov, Cluj, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea și București. Probele se vor ține la Liceul Greco-Catolic ”Iuliu Maniu”.

„Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii vor avea parte și de un program cultural și religios, care cuprinde vizitarea unor obiective din Municipiul Oradea și județul Bihor, respectiv participarea la o conferință care va fi susținută joi, 20 aprilie, în catedrala Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, începând cu ora 19”, a transmis IȘJ Bihor, marți, printr-un comunicat.

Conferința se va intitula „Liceenii de odinioară în mica Romă” și va fi susținută de teologul și eseistul Cristian Bădiliță.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc în data de 19 aprilie, de la ora 17, la Filarmonica de Stat din Oradea, iar festivitatea de premiere în 22 aprilie, de la ora 11.30, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!