Şcoala nr. 11 din Oradea a găzduit, în partea a doua a acestei luni, finala judeţeană a şahului gimnazial din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Organizatorul acestei competiţii la nivel de judeţ este de ani de zile profesorul Corneliu Surlă, ajutat de arbitrul Ioan Mile.

Cu toate că organizatorii nu dispun de logistica necesară organizării unei astfel de competiţii, iar elevii - care dispun - se prezintă la concurs cu o garnitură de şah şi un ceas, copiii s-au descurcat şi au avut rezultate.

La întrecerea din acest an, care se organizează separat pentru fete şi băieţi, s-au aliniat câte 12 elevi şi eleve din tot judeţul.

Concursul s-a desfăşurat în sistem elveţian, pe durata a şapte runde, timpul de joc fiind 2 x 20 minute.

După cele şapte runde rezultatul final a fost următorul:

Fete gimnaziu:

1. Jakab Kincső 7 puncte (procentaj 100%, care câştigă a patra oară la rând) - Liceul Teoretic Horváth János Marghita
2. Ţeţ Andreea 5.5 pct. - Colegiul Naţional Octavian Goga Marghita
3. Ţeţ Ştefania 5.5 pct. - Colegiul Naţional Octavian Goga Marghita

Băieţi gimnaziu:

1. Pali Alex 6.5 puncte - Şcoala nr. 11 Oradea
2. Moisin Raul 5.5 pct. - Şcoala Constantin Şerban Aleşd
3. Csengeri David 5.0 pct - Colegiul Naţional Octavian Goga

Câştigătorii vor participa la faza naţională, care se va desfăşura între 21-23 martie în judeţul Harghita, de unde primii clasaţi vor reprezenta România la Campionatul Mondial Şcolar (locul 1 fete şi băieţi) din Brazilia sau la cel European (locul 2 fete şi băieţi) din Grecia.

De precizat că, în acest an, Clubul Sportiv Partyum Marghita, prin preşedintele Jakab Zsolt, a dat o mână de ajutor organizatorilor concursului din Bihor, asigurând garnituri, ceasuri şi programul necesar desfăşurării concursului.