65 de olimpici care învaţă la şcolile din Oradea au fost premiaţi de primărie, joi, în deschiderea şedinţei de Consiliu Local.

Este vorba despre elevi care au obţinut rezultate deosebite în anul şcolar 2016 - 2017, la olimpiadele şcolare organizate de Ministerul Educaţiei şi a căror unitate de învăţământ a transmis municipalităţii o copie a diplomei emise de acest Minister.

"O comunitate se dezvoltă prin cei care sunt locomotivele acelei comunităţi, iar locomotivele sunt oamenii performanţi. Îi ajutăm pe cei care au nevoie, dar în egală măsură trebuie să îi respectăm şi să îi recompensăm pe cei care aduc plusvaloare comunităţii. Elevii noştri olimpici sunt oamenii care peste 10-20 de ani vor performa în domeniul lor de activitate, vor schimba faţa oraşului nostru şi vor fi mândria întregii comunităţi. Sunt convins de acest lucru! Nicăieri în lume nu există performanţă fără mentorat, tocmai de aceea îi felicităm pe profesorii acestor elevi, dar şi pe părinţii care îi susţin şi le sunt mereu alături", a spus, la începutul şedinţei, primarul Ilie Bolojan.

Fiecare olimpic, dar şi 60 de cadre didactice care i-au pregătit, a primit din partea Primăriei Oradea un premiu în valoare de 600 de lei. Totodată, viceprimarii Mircea Mălan şi Florin Birta le-au împărţit diplome.

Cele mai multe rezultate la olimpiadele naţionale au fost obţinute de Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" şi de Liceul de Arte, fiecare cu câte 10 diplome.

Potrivit Ordinului 3035/10.01.2012 privind aprobarea Metodologiei - cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare şi a Regulamentului de organizare a activităţilor cuprinse în calendarul activităţilor educative, şcolare şi extraşcolare, "olimpiadele şcolare sunt considerate competiţii şcolare de excelenţă, adresându-se elevilor cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii şi al ştiinţelor, al limbii şi literature române şi al limbilor moderne, al disciplinelor socioumane, al calificărilor profesionale, al artelor, al sportului ş.a.m.d".