Lotul naţional de informatică al României a cucerit opt medalii la Turneul de toamnă de Informatică, organizat în perioada 26-29 noiembrie 2009, la Shumen, în Bulgaria. Turneul a reunit două competiţii: Balcaniada de informatică pentru seniori şi Balcaniada de informatică pentru juniori.

La concursul dedicat juniorilor, elevii români au câştigat patru medalii: una de aur (Vlad Gavrilă - Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), două de argint (Dan Mihai Gheorghe - Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti şi Radu Ştefan Voroneanu - Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti) şi una de bronz (Marius Petcu - Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti).

Vlad Gavrilă şi Radu Ştefan Voroneanu au participat şi la ediţia anterioară, unde au fost distinşi cu medalii de argint, respectiv aur.

La rândul lor, seniorii au obţinut patru medalii de bronz: Şerban Andrei Stan & Tiberiu Savin (ambii de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), Bogdan Andrei Pârvu (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Cătălin Florian Perticaş (Liceul Teoretic „Avram Iancu" din Cluj-Napoca).

Trei dintre laureaţii din acest an au în palmares şi alte performanţe notabile la competiţiile internaţionale de profil: Bogdan Andrei Pârvu - „argint", în 2008, la Olimpiada Pluridisciplinară din Yakuţia şi „aur", în 2009, la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală (CEOI), Şerban Andrei Stan - „argint", în 2009, la CEOI şi Tiberiu Savin - „bronz", în 2007, la Olimpiada Pluridisciplinară din Yakuţia.

La turneul din acest an au participat peste 80 de concurenţi din 10 ţări.