Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut cu scorul de 31-32 meciul retur cu Viborg, din finala Ligii Campionilor, astfel că trofeul rămâne în vitrina formaţiei daneze, care l-a câştigat şi anul trecut.

Oltchim a defilat în campionatul intern şi a avut un sezon excepţional în Europa, însă nu a făcut faţă atunci când s-a aflat faţă în faţă cu posibilitatea de a realiza cea mai mare performanţă din istoria clubului şi a handbalului feminin românesc.

Fetele antrenate de Radu Voina au pierdut meciul tur cu deţinătoarea trofeului, Viborg, la o diferenţă de şapte goluri, 21-28, astfel că aveau nevoie de un miracol pentru a întoarce rezultatul. Vâlcencele au avut în spate peste 5.000 de suporteri, care au creat o atmosferă fabuloasă în Sala Polivalentă "Ioan Kunst Ghermănescu" din Capitală, însă nu a reuşit să se lase purtată spre o victorie din cauza numeroaselor greşeli din defensivă şi a inconstanţei în joc.

Condusă cu 1-0, Oltchim a egalat şi a trecut în avantaj, iar Viborg nu a mai condus până în minutul 11. Cele două echipe au continuat să conducă alternativ, iar Oltchim a avut şi un avans de două goluri, dar apoi danezele au înscris de patru ori consecutiv fără să mai primească (12-10, min. 21)

După reluare, defensiva vâlcencelor a continuat să fie cel puţin visătoare şi să lase multe spaţii pentru adversare. Viborg şi-a crescut progresiv avantajul (19-16 - min. 35; 21-17 - min. 36, 22-17 - min. 39) şi abia atunci fetele de la Oltchim au părut să aibă o tresărire de orgoliu şi să crească în joc, arătând de ce au ajuns în finala Ligii Campionilor.

Radu Voina a reuşit în cele din urmă să le convingă pe jucătoarele sale să se apere mai agresiv şi pe tot terenul, iar vâlcencele au redus încet, încet din diferenţă, apropiindu-se la un singur gol (24-25, min. 45). Totuşi, ele nu au reuşit să treacă în avantaj, iar meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Viborg, 32-31.

Pe teren a fost şi o româncă fericită: extrema dreapta a Viborgului, Cristina Vărzaru. Bucuria câştigării trofeului a fost dublată de cea provocată de faptul că ea, cu 101 reuşite în acest sezon al Ligii Campionilor, este cea mai bună marcatoare a competiţiei.