Decesul tânărului poloist Andrei Drăghici, care s-a stins fulgerător, sâmbătă, la doar 23 de ani, a șocat lumea sportivă şi comunitatea orădeană.

Duminică, la Bazinul Acoperit, unde Andrei a debutat în urmă cu mulţi ani, era arborat drapelul negru, de doliu, iar în fața acestuia au fost puse flori şi lumânări aprinse în memoria sa.

De asemenea, pe uşa la intrarea în bazin a fost lipită fotografia tânărului.

Clubul Sportiv Crişul, unde a evoluat Andrei în trecut, a informat, într-un mesaj pe Facebook, că acesta practica polo pe apă de la vârsta de 9 ani.

 "A evoluat la Clubul nostru, Crişul Oradea, la juniori şi la seniori, iar în urmă cu cinci ani a primit propunerea de a se transfera la Corona Sportul Studenţesc iar mai apoi la Dinamo Bucureşti. Clubul Sportiv Crişul Oradea transmite pe această cale sincere condoleanţe familiei îndurerate!", se arată în mesajul CS Crişul.

Prietenul cel mai bun al poloistului, Andrei Gal, legitimat la Astra Giurgiu, a declarat pentru playsport.ro că orădeanul nu s-a plâns niciodată de nimic şi că era "un sportiv exemplar, un băiat de peste 1,80 metri, bine făcut, un profesionist, un luptător", "probabil cea mai rapidă extremă din poloul românesc în prezent".

"A mers şi pe la echipele naţionale, adică a trecut prin atâtea teste medicale fără să-i iasă niciun fel de parametrii în neregulă", a spus el.

Întrebat dacă orădeanul ar fi folosit anumite substanţe pentru a-şi îmbunătăţi randamentul sportiv, dar care i-ar fi putut afecta sănătatea, el a spus că nici vorbă de aşa ceva. În schimb, a arătat că Andrei muncea foarte mult la sală, sportul practicant de el fiind foarte solicitant. "Nici gând! Ni-cio-da-tă! Muncea enorm la sală, polo-ul e foarte solicitant, avea un corp extraordinar. Un băiat de nota 20, sportiv şi uman", a declarat Gal, pentru sursa citată.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, poloistul orădean Andrei Drăghici, legitimat la Dinamo, a încetat din viaţă sâmbătă, în timpul unui meci din Superliga de polo disputat împotriva echipei Rapid Bucureşti în bazinul Giuleşti.

În timpul meciului, sportivul de 23 de ani a acuzat o stare de rău, după care a ajuns cu greu la marginea bazinului, unde a fost ridicat pe braţe de jucătorii ambelor echipe. Cadrele medicale au încercat mai bine de o oră să îl resusciteze înainte de a-i declara decesul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!