În fiecare an, la 22 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Planetei Pământ, manifestare care în 2014 are ca temă ''Oraşe verzi''. Astfel, anul acesta Ziua Pământului se concentrează asupra mobilizării a milioane de oameni pentru a crea un mediu durabil, sănătos prin ecologizarea comunităţilor din întreaga lume.

În prezent, peste jumătate din populaţia lumii trăieşte în oraşe. Pe măsură ce populaţia urbană creşte şi efectele schimbărilor climatice se agravează, noi, cetăţenii acestora, trebuie să construim şi să dezvoltăm oraşele asigurând un mediu optim de viaţă.

Pentru următorii doi ani, campania ''Oraşe verzi'' va mobiliza populaţia la nivel mondial pentru o nouă eră, a ''oraşelor verzi'', în care, alături de oameni, să poată trăi şi celelalte vieţuitoare, în ecosisteme specifice fiecărei specii.

Anual, la 22 aprilie, peste 190 de ţări organizează manifestări publice la nivel comunitar, naţional şi internaţional pentru protejarea planetei, prin expunerea de materiale pe ecrane uriaşe sau afişe sunt prezentate consecinţele schimbărilor climatice.

Ziua Plantei Pământ a fost iniţiată de senatorul american Gaylord Nelson ca zi de luptă împotriva poluării. Simbolul ales pentru această sărbătoare a planetei Terra este litera grecească teta de culoare verde pe fundal alb.

A fost marcată pentru prima dată la 22 aprilie 1970, când aproximativ 20 de milioane de americani au participat la manifestaţii anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, manifestaţii reunite sub numele de ''Ziua Pământului''. Efectul acestei demonstraţii de amploare a fost covârşitor, aducând în atenţia opiniei publice poluarea ca una dintre cele mai mari probleme ale omenirii.