Vă mai aduceţi aminte de Anca Ficuţ, tânăra de 29 de ani din Tileagd care, în urmă cu doi ani, sătulă de scatoalcele conjugale, şi-a înjunghiat soţul, iar apoi a sunat la Poliţie ca să anunţe că omul îşi pusese singur capăt zilelor?

Poliţiştii au înregistrat crima ca sinucidere, crezând-o pe cuvânt pe ucigaşa care le-a spus că bărbatul îşi înfipsese singur şi chiar de mai multe ori cuţitul de bucătărie în piept, iar femeia ar fi scăpat nepedepsită dacă, un an mai târziu, tatăl victimei n-ar fi cerut deshumarea fiului său şi reluarea anchetei, în urma căreia tânăra a şi fost trimisă în judecată pentru omor.

Bihorel a aflat că, în final, aleşdeanca a fost condamnată definitiv la o pedeapsă care reprezintă o premieră, căci încă nu s-a pomenit ca vreun criminal să primească o condamnare cu suspendare decât, poate, de craca vreunui stejar şi cu funia de gât. Oricum, Bihorel aşteaptă cu nerăbdare noi năzbâtii ale Justiţiei autohtone. Că numai aşa o să ne trezim că pentru tâlhărie şi viol în grup urmat de decesul victimei onorabilii judecători o să pedepsească făptaşii cu o dură mustrare scrisă...