Femeia de 66 de ani care a luat foc în urmă cu o săptămână pe masa de operaţie a spitalului Floreasca din Bucureşti a murit.

„Vorbim despre omor din culpă”

Pacienta a încetat din viaţă duminică seara, iar anunţul a fost făcut public de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a şi dezvăluit în urmă cu două zile acest caz tulburător.

Parlamentarul i-a acuzat pe medicii care s-au ocupat de caz de omor din culpă şi neglijenţă gravă nominalizându-l pe fostul consilier rezidenţial al lui Ion Iliescu, profesorul Mircea Beuran.

"Din păcate, din cumulul de probleme care au existat de la momentul în care a fost incendiată această doamnă şi până la momentul în care s-a întâmplat tragedia în această seară, vorbim despre omor din culpă şi mai putem vorbi fără nicio problemă de neglijenţă gravă atâta vreme cât informaţiile contradictorii pe care le-a dat în aceste zile medicul curant Mircea Beuran incrimina pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a întâmplat în sală", a declarat Emanuel Ungureanu pentru Mediafax.

Ungureanu l-a acuzat pe chirurgul Beuran de minciună atunci când a afirmat că victima a fost dezinfectată cu o substanţă pe bază de alcool pentru că era alergică la iod. Parlamentarul a afirmat că nu există nicio analiză care să ateste acest lucru.

"Transmit familiei îndoliate condoleanţele mele sincere şi îi rog să lupte pentru adevăr în memoria acestei doamne care s-a stins din viaţă din cauza unei grave neglijenţe din partea unor oameni în mâinile cărora şi-a pus viaţa", a spus Ungureanu.

O victimă, niciun vinovat...

Femeia, internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti din Calea Floreasca a luat foc pe masa de operaţie, pe 22 decembrie, după ce a fost dezinfectată cu alcool iar substanţa s-a aprins în contact cu electrocauterul.

Trupul femeii a ars câteva secunde înainte ca flăcările să fie stinse cu o găleată cu apă.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a aflat despre incident abia cinci zile mai târziu, din "surse chirurgicale" deşi în mod normal ar fi trebuit informat de conducerea spitalului.

Victor Costache a dispus un control la spital pentru a preveni orice încercare de muşamalizare.

În replică, profesorul Mircea Beuran, medicul curant al victimei, şi-a declinat orice vină în faţa presei centrale, afirmând că se afla în drum spre sala de operaţie în momentul incidentului.

Profesorul Beuran a recunoscut că a fost cel care a încheiat operaţia dar a spus că a făcut-o pentru a veni în sprijinul colegilor săi.

Cunoscutul chirurg a negat că el sau conducerea spitalului ar fi încercat să muşamalizeze cazul.