Poveste cel puţin macabră, prezentată, marţi, de tabloidul Libertatea. Un bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Cosâmbeşti, judeţul Ialomiţa, doarme de 7 ani într-un coşciug.

Potrivit sursei citate, bărbatul şi-a luat "copârşeu" acum 7 ani, iar de atunci l-a pus în mijlocul casei, l-a dotat cu aşternut, iar de atunci numai în el doarme. Părăsit de nevastă şi copii, îşi trăieşte singurătatea în felul lui.

"Am probleme cu spatele, iar doctorul mi-a recomandat să dorm pe ceva tare. Aşa că m-am gândit să mă culc în sicriu, că e din lemn şi-mi face bine la coloană. De şapte ani visez în copârşău, tot trebuie să mă obişnuiesc cu el, somnul de veci tot în el o să mi-l fac", le-a spus Stoian ziariştilor.

"Fire romantică de felul lui, a încercat o perioadă să corupă în coşciugul lui câte o femeiuşcă de prin sat, dar când biata iubitoare a văzut unde ar trebui să se odinească, şi-a făcut cruce, a scuipat în sân şi a fugit ca dracul de tămâie", scrie Libertatea.

Omul a spus chiar că a făcut un pact cu Moartea, ca atunci când va veni să îl ia, să nu îl doară nimic şi trecerea să fie lină.

"Mă gândesc să-mi schimb numele în Strigoi. Lumea din sat mă face nebun, poate că sunt, am avut şi epilepsie şi m-au operat, dar io-s fericit aşa. În universul meu nu există război sau durere", a spus bărbatul, a cărui singură alinare e chitara, la care mai cântă, de dragul iubirilor pierdute.