Cadrele medicale din România, între care şi 3 doctori şi o asistentă din Bihor, au ajuns, marţi, după prânz, în Italia, cu o aeronavă militară, fiind aşteptaţi pe aeroportul din Milano de ambasadorul României, bihoreanul George Bologan, precum şi de reprezentanţi ai Guvernului italian şi ai regiunii Lombardia. La aterizare, medicii au fluturat tricolorul românesc.

"Împreună cu autorităţile italiane îi vom întâmpina pe cei care ştiu să facă onoare numelui de român şi să demonstreze valoarea solidarităţii", a spus, la Digi 24, ambasadorul George Bologan, care s-a deplasat de la Roma la Milano pentru a-i primi pe medicii şi asistentele din ţară.

Patru membri ai echipei au decolat marţi din Bucureşti, fiind încurajaţi de premierul Ludovic Orban şi alţi miniştri ai cabinetului acestuia.

"Apreciez curajul şi gestul de solidaritate din partea medicilor şi asistenţilor medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare şi le doresc mult succes în această misiune", a afirmat prim-ministrul.

Ceilalţi 10 membri ai echipei care vor ajuta medicii italieni au fost preluaţi din Timişoara, unde aeronava militară a făcut o escală.

Echipa medicală din România va ajuta în spitalele din Milano, o metropolă ai cărei cetăţeni au fost grav afectaţi de epidemia de coronavirus, iar spitalele sunt supraîncărcate.

Din Bihor au plecat în Italia doi medici de la Unitatea de Primire Urgenţe şi un medic, respectiv o asistentă de la secţia ATI a Spitalului Judeţean. "În prima fază vor fi duşi într-un centru de instruire şi apoi vor lucra într-un spital", a precizat pentru BIHOREANUL, dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU-SMURD.

Medicii români vor rămâne în Italia timp de 14 zile.