Muzeul Țării Crișurilor continuă să ofere publicului activități interesante, ba chiar atipice. De pildă, joi, reprezentanții instituției muzeale au anunțat că organizează un curs de... dansuri grecești. 

„Acest curs promovează diversitatea etnică și patrimoniul imaterial bihorean, având în vedere contribuția semnificativă pe care comunitatea greacă a avut-o în regiune”, se arată într-un comunicat trimis joi de MȚC. 

Cursul va avea loc în perioada 31 mai - 27 septembrie, întâlnirile fiind programate în fiecare miercuri, de la ora 16.30, în sala de pedagogie muzeală din sediul MȚC de pe strada Armatei Române nr. 1.

„Această oportunitate fascinantă este deschisă pentru toți cei pasionați de dans și tradițiile Greciei. Cursul este structurat pe module de câte 4 luni și propune un voiaj captivant prin ritmurile și tradițiile pline de farmec ale Greciei, de la dansul antic la cel urban. Primul modul este dedicat atât celor cu experiență în dans, cât și celor fără experiență, care doresc să-și descopere pasiunea pentru dans”, se arată în informare.

Totodată, se precizează că activitățile vor fi organizate și susținute de către Bogdan Anagnastopol, muzeograf la Secția Relații Publice și Expoziții și instructor atestat al Teatrului Național de Dansuri „Dora Stratou” din Atena.

Cei care vor să se inițieze în dansuri grecești trebuie să se programeze la cursuri, sunând la numărul de telefon 0763/771119, de luni până vineri, între orele 8.30-15.00. Taxa de participare este de 50 lei pe lună, în acest tarif fiind inclusă o vizită în toate locațiile complexului muzeal. Membrii Asociației „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” beneficiază de acces gratuit la curs. „Dacă doriți să deveniți membri ai asociației, vă puteți înregistra la prima întâlnire, pe data de 31 mai”, transmit organizatorii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!