Arena Antonio Alexe va găzdui două evenimente inedite pe 14 şi 15 septembrie. Opera de Stat din Budapesta, una dintre cele mai renumite din Europa, aduce la Oradea două spectacole în cadrul unui turneu prin Transilvania.

Opera de Stat din Budapesta merge în astfel de turnee prin ţările vecine într-o stagiune specială iniţiată din cauza reabilitării sediului din capitala Ungariei.

"În prima zi publicul se va bucura de o Operă în trei acte, în limba maghiară, cu supratitrare în limba română, având o tematică legată de istoria poporului maghiar. Cea de-a doua zi va fi dedicată baletului, mai exact baletul comic în 3 acte Văduva Veselă de Lehar, piesa desfăşurându-se în 1905, la Paris, unde diplomaţii ambasadei ţării imaginare Pontevedro încearcă să găsească o soluţie pentru prevenirea falimentului care ameninţă ţara lor", se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, co-organizatorul evenimentului.

Biletele costă doar 10 lei şi se pot cumpăra online pe bilete.ro, la magazinele Germanos, str. Republicii nr. 23 şi str. Ogorului 171, Immedia din incinta Kaufland 3, str. Tuberozelor 26 şi oficiile poştale nr.1, str. R Ciorogariu nr. 12 şi nr. 9, bdul. Dacia nr. 110. Spectacolele vor începe la ora 19 în ambele zile.

"Evenimentul este organizat de către Opera de stat din Budapesta, făcând parte din stagiunea dedicată Transilvaniei, APTOR fiind structura care şi-a asumat contractul, responsabilităţile de organizare tehnică şi de asigurare a spaţiului pentru cele două reprezentaţii. Ne bucurăm că Oradea şi comunitatea locală se pot bucura de un astfel de spectacol şi că iubitorii de operă vor primi la Oradea vizita unei instituţii atât de prestigioase din Europa", se mai precizează în informare.


Operă în trei acte

László al V-lea: Rab Gyula

Ulrik Cillei: Dobák Attila

Erzsébet Szilágyi: Fodor Beatrix

László Hunyadi: Kiss B. Atilla

Mátyás Hunyadi: Kálnay Zsófia

Palatinul Gara: Kovács István

Mária Gara: Kriszta Kinga

Mihály Szilágyi: Zsigmond Géza

Rozgonyi: Somogyi Zoltán

Văduva veselă de Lehar

Hanna Glavari, văduva: Hangya Rita

Contele Danilo Danilovici: Timofeev Dmitry

Valencienne: Földi Lea

Camille de Rossillon: Rónai András József

Ludmilla: Pokhodnykh Elina

Magda: Purszki Lilla

Kromow: Morvai Kristóf

Pritschitsch: Majoros Balázs

Njegus: Kovtun Maksym

Baronul Mirko Zeta: Biocca Mark James

Băiat solo din Pontevedro: Kerényi Miklós Dávid

Ospătarul şef: Molnár Dávid