Bazilica Romano Catolică a fost plină, sâmbătă, începând cu ora 14.30, la concertul organistului Catedralei "La Madeleine" din Paris, Francois-Henri Houbart, care a cântat întâi la orga catedralei din Complexul Baroc ce datează din 1780 şi este una dintre puţinele astfel de orgi încă funcţionale în ţară.

Concertul de sâmbătă a fost inclus în programul primei ediţii a festivalului European Music Open, organizat de municipalitate şi coordonat de tenorul orădean Alexandru Badea.

În a doua parte a concertului din impresionanta Bazilică Romano-Catolică din Oradea, Francois-Henri Houbart i-a acompaniat în recitaluri pe soprana Elizabeth Vidal din Franţa, invitată şi a Galei de Operă care va închide duminică seara European Music Open, şi pe tenorul Alexandru Badea, care a impresionat audienţa cu o interpretare deosebită a melodiei "Ave Maria".

European Music Open se desfăşoară la Oradea în perioada 9-12 iunie şi a programat până acum un concert de muzică sinagogală şi klezmer a cantorului comunităţii evreieşti din Viena, la Sinagoga Zion, precum şi un concert de operă cu "Carmina Burana" de Carl Orff.