FBI a difuzat vineri fotografii şi imagini video cu doi bărbaţi care sunt suspecţi în dublul atentat cu bombă de la maratonul din Boston şi a cerut ajutorul populaţiei pentru identificarea acestora.

Cele două persoane suspectate de comiterea atentatului sunt doi fraţi de origine cecenă, afirmă vineri postul american NBC News, în timp ce poliţia era angajată în continuare într-o vastă cursă de urmărire a unuia dintre aceştia.

Unul din cei doi fraţi a murit, în condiţii încă neelucidate. Celălalt a scăpat însă de poliţişti, care-l descriu ca fiind "înarmat şi periculos". Drept urmare au şi decis evacuarea suburbiei Watertown din Boston. Cei care au refuzat să plece li s-a impus să rămână în case şi să deschidă uşa doar poliţiei.

Suspectul urmărit se numeşte Dzhokhar Tsarnaev şi este în vârstă de 19 ani, potrivit presei americane, care adaugă că cei doi sunt rezidenţi americani.

Acesta şi fratele său au fost surprinşi în imagini de la maratonul din Boston mergând unul alături de celălalt în apropierea liniei de sosire la maraton, înaintea exploziilor care au ucis 3 oameni şi au rănit aproape 180.