În curând, muncitorii RER Ecologic Service vor lipi autocolante pe pubelele orădenilor care stau la case şi au contracte valabile de salubritate. După ce acţiunea va fi încheiată, doar acestea vor fi golite în autogunoiere. Măsura e menită să-i determine pe toţi orădenii care stau la curţi comune să încheie contracte de salubritate şi să nu-şi mai arunce gunoaiele pe spezele vecinilor care plătesc facturile...  

Contract pentru fiecare

Potrivit regulamentului de salubritate al Oradiei, fiecare familie trebuie să aibă un contract cu operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service. Dacă pentru orădenii care stau la bloc aceste acte le face asociaţia de proprietari, cei care stau la case trebuie să aibă contracte individuale.

Regula se aplică inclusiv orădenilor care locuiesc în curţi comune. Proprietarul fiecărui apartament din aceste curţi trebuie să încheie câte un contract individual de salubritate, în baza căruia primeşte de la RER Ecologic Service, spre folosinţă gratuită, şi pubela în care să-şi adune deşeurile.

Pubele cu diferenţe

Fiindcă nu toţi orădenii care stau la curţi comune respectă aceste obligaţii, în perioada următoare muncitorii RER Ecologic Service vor lipi autocolante doar pe pubelele celor care au contracte valide. În prezent, în lipsa unor astfel de "marcaje", când ajung în faţa unei curţi unde sunt 10 apartamente, însă contracte există doar pentru 7,  muncitorii nu au cum să ştie care pubele aparţin orădenilor cu contracte şi, respectiv, care "blatiştilor".

Orădenii care nu au contracte valide de salubritate pot să încheie un astfel de act la sediul RER Ecologic Service, pe strada Tudor Vladimirescu nr. 79. Proprietarii persoane fizice au nevoie doar de actul de identitate, în timp ce agenţii economici trebuie să prezinte o copie a certificatului de înmatriculare, o împuternicire (în cazul în care nu administratorul încheie contractul), o copie a actului de identitate al administratorului sau al împuternicitului şi ştampila firmei. Informaţii suplimentare pot fi obţinute şi pe site-ul www.reroradea.ro sau la numărul de telefon 0259/433.403.