Misiune mai puţin obişnuită, zilele trecute, pentru muncitorii unei firme de salubritate din comitatul Sussex, al statului american Virginia. Văduvă de patru ani, Jonnie Ashby, le-a cerut muncitorilor ajutorul pentru a-şi recupera verigheta şi inelul de logodnă.

Femeia şi-a scos bijuteriile când a spălat vase, şi le-a pus pe un şerveţel pe care, ulterior, din greşeală, l-a aruncat. Până când să-şi dea seama de gafă, tomberoanele ei au fost golite de firma de salubritate.

Drept urmare, Jonnie a cerut sprijinul muncitorilor, mărturisindu-le că bijuteriile au pentru ea o valoare sentimentală uriaşă: sunt cele mai importante amintiri de la soţul ei, Bill, pe care l-a cunoscut în 1954 şi cu care s-a căsătorit în 1958.

Muncitorii au scotocit groapa de gunoi timp de două zile, folosindu-se doar de mici indicii privind alte ambalaje aruncate de femeie. Într-un final, i-au găsit bijuteriile, iar femeia s-a declarat nespus de fericită.

"M-am aşezat în genunchi şi i-am mulţumit lui Dumnezeu că le-a dat acestor oameni privire pătrunzătoare", le-a povestit Jonnie jurnaliştilor. Americanca a fost atât de bucuroasă încât le-a spus gunoierilor că sunt îngerii ei păzitori trimişi de răposatul soţ.