Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, a fi la putere înseamnă a deţine guvernarea într-un stat, iar opoziţia cuprinde totalitatea persoanelor care fac parte dintr-un grup politic potrivnic partidului aflat la putere, respectiv politica pe care o duce acest grup faţă de partidul la putere.

Rolul oricărei puteri e de a asigura corespunzător interesele claselor sau ale categoriilor sociale aparţinătoare. Pe de altă parte, însă, şi opoziţia, pe lângă rolul de a critica puterea, susţine aceleaşi cauze.

Cele două baricade ale factorului decizional trebuie să-şi găsească numitorul comun atunci când dezbat interesele celor pe care-i reprezintă. Chiar dacă în legislativul orădean a fost nevoie de mai bine de doi ani să se ajungă la un dialog normal şi firesc între putere şi opoziţie - chestiune pe care personal mi-o doream încă de la începutul mandatului - acum, într-o perioadă grea din punct de vedere economic, acest lucru s-a putut realiza.

Asta nu înseamnă că opoziţia din Oradea nu va continua să critice puterea când situaţia o va impune! Dar cred cu tărie că, în contextul economic şi social pe care-l traversăm, e nevoie atât de aportul puterii, cât şi de cel al opoziţiei ca să depăşim această perioadă.

Societatea este cea care învesteşte atât puterea cât şi opoziţia, iar eu consider că aşteptările oamenilor trebuie satisfăcute, chiar dacă modul de lucru şi percepţia celor care formează legislativul sunt câteodată diametral opuse.

Îmi doresc ca pe viitor, în Consiliul Local Oradea, să avem aceeaşi maturitate politică cu privire la actul administrativ, astfel încât lucrurile bune făcute de putere să fie apreciate, dar şi iniţiativele constructive ale opoziţiei să beneficieze de acelaşi tratament.

Până la urmă, şi noi, care suntem factori de decizie, trăim şi muncim în Oradea şi avem interese comune cu fiecare orădean!

Dorin Corcheş
consilier local PDL