Filmul „Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, în cadrul celei de-a 77-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), desfăşurate duminică seara la Londra.

Filmul de dramă istorică „Oppenheimer” este un lungmetraj biografic ce prezintă povestea creatorului bombei atomice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, J. Robert Oppenheimer, un fizician de geniu, care ajunge să fie torturat de consecinţele invenţiei sale, amintește Digi24.ro.

La categoria cel mai bun film au fost nominalizate lungmetrajele „Anatomy of a Fall”, „The Holdovers”, „Killers of the Flower Moon”, „Oppenheimer”, „Poor Things”.

Cillian Murphy, actorul care-l interpretează pe „părintele bombei atomice”, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal.

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Bradley Cooper („Maestro”), Colman Domingo („Rustin”), Paul Giamatti („The Holdovers”), Barry Keoghan („Saltburn”), Cillian Murphy („Oppenheimer”), Teo Yoo („Past Lives”). 

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal i-a revenit Emmei Stone, actrița americană care a interpretat rolul Bellei Baxter în filmul „Poor Things”.

La această categorie au concurat actriţele Fantasia Barrino („The Color Purple”), Sandra Hüller („Anatomy of a Fall”), Carey Mulligan („Maestro”), Vivian Oparah („Rye Lane”), Margot Robbie („Barbie”), Emma Stone („Poor Things”).

Filmul „Poor Things”, o comedie cu accente de film noir, spune povestea personajului Bella Baxter, o tânără din Londra victoriană, care este readusă la viaţă de un om de ştiinţă după sinuciderea ei şi care începe apoi o veritabilă odisee a autodescoperirii, arată sursa citată. 

Trofeul pentru regie a fost câștigat de Christopher Nolan pentru „Oppenheimer”. Cineastul a mai semnat în trecut filme ca „Memento”, „Inception”, „The Prestige”, „Interstellar” sau „Dunkirk”.

Robert Downey Jr. a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării sale din lungmetrajul „Oppenheimer”, iar Da'Vine Joy Randolph a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar graţie interpretării sale din lungmetrajul „The Holdovers”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!