Cinci marocani au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe la Valea lui Mihai, iar polițiștii de frontieră au fost nevoiți să-i oprească folosind focuri de armă, a transmis joi Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au observat, în timpul desfășurării activităților specifice de supraveghere a frontierei, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, cinci persoane care se deplasau pe jos și nu îşi justificau prezenţa în zonă”, se arată într-un comunicat semnat de comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Potrivit informării oficiale, migranții „nu s-au supus somațiilor legale”, iar astfel polițiștii de frontieră „au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical pentru oprirea acestora”.

„S-a procedat la interceptarea persoanelor, acestea fiind apoi conduse la sediul sectorului pentru verificări. În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetățeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, care au intrat legal în ţara noastră şi intenţionau să treacă fraudulos în Ungaria”, mai precizează Bondar.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cei cinci sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!