„Am înfiiţat 3 centre în Oradea, unul în Băile Felix şi încă 4 în judeţ. În Oradea va fi unul la Spitalul Judeţean, unul la Spitalul Staţionar 2, unul la Spitalul Municipal, iar unul la Băile Felix, pentru turişti. Totodată, câte un centru va funcţiona la Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Decizia a fost luată luni, în cadrul unei şedinţe, după ce în toată ţara numărul îmbolnăvirilor şi a deceselor cauzate de virusul AH1N1 a crescut alarmant. Pîrcioagă a mai precizat că centrele de vaccinare vor fi funcţionale începând de miercuri, în zilele lucrătoare, între orele 10 şi 18.

„Nu ne confruntăm cu situaţia de la nivel central. Bihorenii nu s-au prezentat masiv să se vaccineze, pentru că noi am transmis încă din luna decembrie 30.000 de doze medicilor de familie şi am îndemnat populaţia să li se adreseze lor. De altfel, acelaşi lucru îl facem şi acum, pentru că aceste centre se adresează celor care nu au medic de familie, persoanelor neasigurate şi turiştilor sau celor care sunt în delegaţie", a mai spus şeful DSP Bihor.

Potrivit dr. Pîrcioagă, în această săptămână, stocul de vaccin Cantgrip va creşte în Bihor cu încă 10.000 doze, pe lângă cele 45.000 de doze primite în luna noiembrie de la Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent s-au vaccinat în judeţul Bihor aproximativ 8.000 de persoane.