Reprezentanţii municipalităţii au deschis, miercuri, ofertele depuse în vederea atribuirii lucrărilor pentru construirea unei piste de biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu.

Valoarea estimată lucrărilor se ridică la 4,029 milioane de lei, sumă cuprinzând contravaloarea lucrărilor de construcţii - montaj, plus cheltuieli neprevăzute, iar în cursă s-au înscris 8 firme: Flodor Transcom, Dumexim, Colosseum Print, Asfamixt, Asocierea Topavedi Construcţii şi Crişana Pro Construct, Drumuri Orăşeneşti, Drumuri Bihor şi Drum Construct.

"În continuare urmează evaluarea ofertelor depuse, care se va finaliza cu încheierea unui contract de servicii", arată un comunicat al Primăriei.

Proiectul privind construcţia unei piste de biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu, care va fi realizată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România, a demarat în 2011, când la Primăria Oradea a avut loc prima întâlnire a reprezentanţilor primăriilor din localităţile prin care va trece pista internaţională de biciclete dintre Oradea şi localitatea ungară. Scopul proiectului este construirea unei reţele de trafic între cele două oraşe.

"Pista de biciclete se va construi paralel cu drumul naţional E60, pe o lungime totală de 35.020 metri. Bugetul total al proiectului este de 6.248.607 euro, din care bugetul alocat Primăriei Oradea este de 1.347.178 euro", mai arată comunicatul municipalităţii.