Opt locuinţe sociale cu două şi trei camere, destinate familiilor de romi, au fost recepţionate miercuri de Agenţia Naţională pentru Locuinţe la Oşorhei.

Potrivit unui comunicat al ANL, ansamblul de locuinţe, constituit din două module cu câte patru case, este situat lângă colonia de romi, în Calea Sărandului, şi a costat 2 milioane de lei.

"Fiecare modul cuprinde două case cu două camere şi două case cu trei camere. Acestea au toate utilităţile de apă, canalizare şi electricitate şi sunt încălzite cu sobe de teracotă", a declarat pentru BIHOREANUL, consilierul coordonator al Oficiului Regional pentru Locuinţe Nord-Vest, Dorel Negruţiu.

Spre exemplu, o locuinţă cu trei camere mai are un hol, două băi, din care una cu vană şi una cu duş şi toate instalaţiile necesare.

Cele opt locuinţe au fost construite prin programul pilot "Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi", derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin ANL, în scopul incluziunii sociale a cetăţenilor din această etnie şi prevenirea discriminării rasiale.

Până în prezent în cadrul programului, care vizează construirea a 300 de imobile, au fost finalizate 189 de locuinţe, dintre care 14 în judeţul Bihor.

ANL a construit până acum în Bihor 1.578 de apartamente pentru tineri, cele mai multe în Marghita (384 locuinţe), Oradea (365 locuinţe) iar în Salonta şi Sânmartin câte 120 de apartamente.