Într-o acţiune comună pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră români şi maghiari au oprit în noaptea de joi spre vineri, în Valea lui Mihai, opt irakieni şi sirieni, între care un bebeluş de doar 7 luni, care încercau să ajungă în Spaţiul Schengen.

"În jurul orei 1, a fost identificat, în apropierea căii ferate din localitatea Valea lui Mihai, un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre teritoriul statului vecin. Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate şi au reţinut, la aproximativ 500 m faţă de linia de frontieră, cinci persoane", au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Totodată, autorităţile de frontieră maghiare au reţinut alte trei persoane, care făceau parte din acelaşi grup şi care reuşiseră să treacă frontiera. Acestea au fost predate poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea lui Mihai. Grupul era format din bărbaţi şi femei cu vârste între 18 şi 40 de ani şi un copil de doar şapte luni. O parte dintre migranţi erau solicitanţi de azil în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cinci dintre persoane şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru celelate trei.