Casa de Cultură a Municipiului a găzduit vineri seara Gala Diplomelor absolvenţilor secţiei de Arte Decorative a Facultăţii de Arte Vizuale.

În cadrul evenimentului, cele opt absolvente şi-au prezentat colecţiile de diplomă. Prima colecţie, cea a Dianei Deneşi, a fost inspirată din lumea copilăriei şi conţine piese viu colorate, precum personalitatea celor mici. Colecţia "Insect" a fost prezentată de picii de la Grădiniţa nr. 13.

O altă colecţie, cea Suzanei Buna intitulată "Origini în contemporaneitate" exprimă a o reactualizare a originilor costumului popular românesc în 12 ţinute de primăvară-vară, din in şi bumbac. Piesele Ancăi Brisc, reunite sub numele "Metamorphoses" o fost constituită cu elemente ce îmbină costumul masculin cu silueta feminină de epocă, în timp ce absolventa Andreea Terme s-a inspirat din lucrările pictorului Gustav Klimt pentru a crea colecţia "Muzele lui Klimt".

Anita Kerekes şi-a ales ca temă pentru colecţia intitulată "The other space" cultura chineză, Teodora Todinca a încercat să surprindă elementele definitorii ale unei eclipse în colecţia cu acelaşi nume, în timp ce Diana Ţinţari a încercat să iasă din limitele normalităţii cu colecţia ei "Outside", arătând femeia vulnerabilă şi labilă. Spectacolul prezentărilor s-a încheiat cu lucrările Adelei Popp, care a explorat elementele definitorii ale stilului heavy-metal în colecţia "Barock".

În cadrul Galei Diplomelor, cântăreaţa orădeancă Timea Pall, una dintre finalistele ediţiei din 2010 a concursului Megastar din Ungaria a susţinut un recital.