Poliţiştii de frontieră din sectorul Borş au prins opt turci care încercau să iasă ilegal din ţară, pe jos, pentru a ajunge în vestul Europei. Cei opt au fost ajutaţi de un belgian care i-a adus până în apropierea graniţei şi urma să-i preia imediat ce ar fi trecut în Ungaria.

"În data de 18.02.2020, în jurul orei 21, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au depistat pe direcţia localităţii Tămăşeu, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, opt bărbaţi, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei", a transmis, joi, subcomisarul Loredana Chifor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Cei opt turci aveau vârste între 21 şi 41 de ani şi le-au spus poliţiştilor că au fost transportaţi în zonă de un bărbat care urma să-i preia înapoi în Ungaria. 

"Astfel, la scurt timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni, pe sensul de ieşire din ţară, a fost depistată persoana în cauză, un cetăţean belgian, în vârstă de 47 de ani, şofer al unui microbuz. În urma verificărilor şi a declaraţiilor celui în cauză, s-a stabilit faptul că acesta transportase cetăţenii turci până în apropierea frontierei, urmând să îi aştepte pe teritoriul Ungariei de unde să îi ducă într-un stat din Vestul Europei", a mai transmis reprezentanta ITPF Oradea. 

Cei opt migranţi figurează ca înregistraţi în Centrele de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din România.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei opt turci, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Şoferul belgian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii pentru trafic de migranţi.