Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în urma unor percheziţii la sediul unei societăţi agricole aparţinând unui cetăţean italian, opt utilaje agricole, în valoare de aproximativ 90.000 de euro, căutate de autorităţile italiene, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul şef de poliţie Laura Bondar.

"La începutul lunii decembrie, poliţiştii de frontieră ai Sectorului Salonta au desfăşurat mai multe activităţi informativ-operative în urma cărora a reieşit faptul că la sediile unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor se află opt utilaje agricole, declarate furate de autorităţile din Italia", a precizat Laura Bondar.

Pe 17 decembrie, în jurul orei 15, poliţiştii de frontieră din Salonta au pus în executare două mandate de percheziţii domiciliare emise de Judecătoria Salonta la două adrese din localităţile Avram Iancu şi Ciumeghiu, jud. Bihor, în care îşi desfăşoară activitatea o societate comercială, al cărei administrator este cetăţeanul italian P.G., în vârstă de 58 de ani.

"În urma perchezitiilor, au fost identificate opt utilaje agricole (cositoare, secerătoare, mori, etc.), bunuri care figurau în bazele de date ca fiind furate, alertă emisă de autorităţile italiene", a spus spus purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Utilajele agricole, în valoare de aproximativ 90.000 de euro, au fost transportate la sediul I.T.P.F. Oradea până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.