La fel ca în ultimii şapte ani, mai mulţi orădeni au ieşit şi în această primăvară să sărbătorească Ora Pământului (Earth Hour), prin intermediul căreia se atrage atenţia asupra consumului ridicat de energie electrică şi de resurse în general.

Sâmbătă seară, luminile din Parcul 1 Decembrie au fost stinse timp de o oră, iar tinerii din clubul Rotaract Oradea şi din Organizaţia Naţională Cercetaşii României - Centrul Local Oradea au aprins mai multe gulguţe, în forma semnelor celor două organizaţii, precum şi scriind "60+", simbolul Earth Hour. De asemenea, câţiva tineri au cântat mai multe cântece de rock şi folk "unplugged" fără a consuma energie electrică.

Tot în parc, lângă Statuia Ostaşului Român, mai mulţi studenţi de la Facultatea de Medicină s-au alăturat evenimentului, dorind să atragă atenţia asupra situaţiei disperate în care se află o colegă de-a lor din anul II, Denisa, care suferă de leucemie de la vârsta de 12 ani, iar acum se află internată în spital şi are nevoie urgentă de un transplant de măduvă.

Mama tinerei, Liliana Lăzău, spune că transplantul ar trebui făcut neapărat în luna aprilie, iar pentru acesta ar fi nevoie de cel puţin 100.000 de euro. În numele Denisei au fost deschise două conturi în lei: la BCR - RO44RNCB0661110970320001 şi la CEC - RO09CECEBH1508RON0693896, în speranţa că se vor aduna destui bani pentru operaţia vitală a tinerei studente. Cei care vor să o contacteze pe mama Denisei direct o pot face la numărul de telefon 0755.388.959.

Sâmbătă seară, studenţii medicinişti au scris cu gulguţe în Parcul 1 Decembrie "Ora Denisei" şi, adunaţi în jurul inscripţiei, au strigat "Împreună salvăm o viaţă!". Doritorii au putut face şi acolo donaţii într-o urnă.