Şoferii bihoreni pasionaţi de off-road şi-au turat motoarele, marţi, într-un marş patriotic, devenit deja o tradiţie. Pentru al cincilea an consecutiv, Asociaţia Descoperă România 4x4 a organizat de Ziua Naţională un marş motorizat cu maşini decorate cu steagul României, iar apoi unul pedestru pe Corso.

Marşul 4x4 a pornit la ora 12, de pe drumul dintre Oradea şi Sînmartin. Au traversat oraşul în linie 20 de maşini de teren, dar şi câteva autoturisme, inclusiv o bătrână Dacie. Cap de coloană au fost trei maşini off-road aliniate în culorile drapelului: una roşie, una galbenă şi una albastră. În maşini, boxele au avut volumul dat la maxim, aşa că în tot oraşul a răsunat Imnul României sau cântece patriotice.

De-a lungul marşului, şoferii din trafic i-au claxonat în semn de susţinere pe "off-road-işti", însă de departe cele mai înflăcărate reacţii le-au avut când au ajuns în Centrul Civic, unde mii de orădeni erau aliniaţi de-a lungul şoselei, în aşteptarea paradei militare. Marşul motorizat a trecut prin mijlocul spectatorilor, în aplauzele lor.

Două ore mai târziu, şoferii s-au dat jos din maşini şi au pornit într-un alt marş, de data aceasta pedestru, pe pietonala orădeană. Cu toţii au ţinut de un steag uriaş, lung de 25 de metri, pe care l-au fluturat pe Corso, cântând imnul României.

Tonul imnului l-au dat trei instrumentişti şi un solist anume veniţi la eveniment. Acesta din urmă a reuşit şi să atragă zâmbete ironice din partea orădenilor care erau pe Corso la ora marşului, deoarece, deşi avea textul imnului în mână, l-a încurcat chiar din prima strofă. În loc de versurile "Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soartă, / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani", acesta a cântat primele două versuri din strofa a doua, "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume / Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman".