După ce în noaptea de sâmbătă spre duminică Oradea a fost acoperită cu zăpadă, utilajele operatorului licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, au ieşit pe străzi încă de la ora 4 dimineaţa pentru a începe acţiunea de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

"Bulevardele şi străzile principale incluse în categoria Urgenţa 1 din programul de deszăpezire al oraşului au fost curăţate şi utilajele au trecut pe străzile adiacente", a declarat, în jurul orei 10, pentru BIHOREANUL, Emil Benţan, director adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

În total, RER Ecologic Service acţionează pe străzile oraşului cu 19 utilaje dotate cu lamă pentru deszăpezire şi cu material antiderapant. "Au ieşit pe străzi toate utilajele de pluguit şi împrăştiat material antiderapant, 19 la număr, iar acum ies şi cele de transport zăpadă. În total, vom avea în intervenţii 24 de utilaje", a declarat şi directorul tehnic al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Conform programului municipalităţii, maşinile continuă acţiunea de deszăpezire pe străzile adiacente, din urgenţa 2, 3 şi 4.

Pe de altă parte, însă, şoselele de centură ale oraşului, aflate în grija CNADNR, la fel ca toate drumurile naţionale ale judeţului, erau încă necurăţate duminică dimineaţă la ora 9.

Cei mai bucuroşi de sosirea zăpezii au fost cei mici, care au ieşit la săniuş în parcuri şi în Orăşelul Copiilor. Ei s-au întrecut la ridicat oameni de zăpadă, dar au şi fost dezamăgiţi de faptul că patinoarul artificial deschis sâmbătă în Orăşel nu funcţiona, fiind parţial dezgheţat.

Vezi fotoreportaj cu iarna în Oradea, în galeria de imagini!