Sâmbătă seară, în Parcul 1 Decembrie s-a consumat momentul festiv de aprindere a ghirlandelor de Crăciun. Sute de orădeni, veniţi cu mic cu mare, s-au bucurat de spactacolul de lumini, plăcut impresionaţi că în acest an Primăria s-a întrecut pe sine în pregătiri.

La ora 18 fix, în Parcul 1 Decembrie era întuneric beznă, însă pe platforma din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor îmbulzeală mare. Sute de oameni se buluceau să vadă momentul în care oficial se aprind ghirlandele de Crăciun. Lângă panoul principal, montat la intrarea în edificiul cultural, viceprimarul Oradiei, Ovidiu Mureşan, a ţinut un scurt discurs, urându-le tuturor Sărbători Fericite.

După numărătoarea inversă, zeci de mânuţe de copii s-au îngrămădit să apese butonul. Dintr-o dată, parcul a devenit loc de poveste, într-un spectacol de culori şi forme care a smuls exclamaţii de încântare de la toţi cei prezenţi.

Câteva ceasuri bune orădenii nu s-au săturat să îşi facă fotografii ori să stea la o şuetă pe aleile luminate de splendide ghirlande ecologice, mult mai multe, mult mai frumoase şi mult mai estetic aranjate decât în anul trecut. Iar unii chiar comentau, hazliu, că dacă nu vor avea un Crăciun prea îmbelşugat acasă, măcar îşi vor putea umple sufletele de frumos plimbându-se pe aleile ce par furate dintr-o poveste.