Organizat împreună cu Şcoala de Arte Francisc Hubic şi cu Consiliul Judeţean, spectacolul a fost prezentat de cântăreaţa Gheorghiţa Nicolae, însă celebra Mărioara Murărescu, cu o stare de sănătate precară, le-a transmis salutări bihorenilor prin telefon. "Mai ales pentru elevii şi profesorii de la Şcoala de Arte Francisc Hubic, cu care slujim, împreună, cântecul", a spus Murărescu.
În faţa spectatorilor au fost invitaţi şi cei care au ajutat ca spectacolul să se întâmple la Oradea: directorul Şcolii Francisc Hubic, Marian Boboia, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, şi secretara CJ, Carmen Soltănel.
Primii colindători primiţi în casă au fost cei din Grupul vocal folcloric "Lioara", îndrumat de profesoara Şcolii Francisc Hubic, Antonela Ferche Buţiu, care au cântat colinde tradiţionale bihoreneşti, inclusiv Colinda Păstorului ori Colinda Fetii. Apoi, aşa cum este obiceiul în satele din Bihor, au încins şi un scurt dans pe scenă.
Rând pe rând, orădenii au mai putut vedea grupuri de colindători din diferite zone, precum grupul Dănţăuşii din Groşi, Dor Călător din Craiova, Doruri Muscenele, Barcăul, Rapsozii Codrului, dar şi numeroşi interpreţi, printre care Florina şi Petre Giurgi, Ionuţ Sidău, Nicolae Mureşan, Dumitru Dobrican ori Alexandru Pugna. Inedit a fost momentul unui grup de eleve colindătoare din Moldova, care s-au mascat în duhurile rele ce îndepărtează toate spiritele nedorite de lângă casele oamenilor şi au luat la dans spectatorii din primul rând al publicului.
Spectacolul s-a întins pe durata a mai bine de 5 ore şi a avut o singură pauză, de 10 minute. În cea de-a doua parte, axată şi pe obiceiurile de Anul Nou, au urcat pe scenă alţi artişti din toată ţara, inclusiv Ioan Berci, Viorica Flintaşu, Maria Sidea ori bihorencele Florica Zaha, Maria Haiduc şi Florica Bradu.
Spectacolul va fi difuzat la TVR de Crăciun şi de Anul Nou.