La aproape trei luni de când Oradea a câştigat trofeul Capitala Verde a României, pus la bătaie de Tuborg România şi Ministerul Mediului, orădenii au fost invitaţi, sâmbătă, să sărbătorească. În timpul zilei, la cortul anume amplasat lângă Podul Ferdinand, orădenii au primit pliante cu motivele pentru care Oradea a devenit Capitala Verde, o hartă cu spaţiile verzi ale oraşului şi şi-au lăsat doleanţele pentru oraş în Copacul Dorinţelor Verzi.

Seara, orădenii au fost aşteptaţi în Parcarea Independenţei, unde organizatorii au anunţat concerte în aer liber. E drept, nu foarte mulţi au avut curaj să înfrunte vremea destul de răcoroasă pentru a doua zi de iunie şi norii care dădeau semne că au de gând să arunce încă o ploaie peste oraş, astfel că la concert s-au adunat câteva sute de orădeni, îndeosebi adolescenţi şi părinţi cu copii.

MC-ul concertelor a fost omul de radio Mihai Morar, care, de cum a pus mâna pe microfon, a ţinut să le precizeze orădenilor că evenimentul nu este unul electoral, ci unul anume creat pentru ei, aşa că să nu se sfiască să se distreze. Apoi, Morar a înmânat oficial trofeul Capitalei Verzi primarului Ilie Bolojan, care a stat pe scenă doar câteva minute, adică fix cât a avut nevoie să ia trofeul şi să le ureze orădenilor distracţie plăcută.

Odată încheiat momentul oficial, muzica a început să cânte, pe scenă urcând Ellie White, fosta solistă a formaţiei DJ Project, şi cele două dansatoare ale ei. Culmea, artista nu a fost anunţată de organizatori când au promovat concertele din Oradea.

În schimb, Guess Who, artist ce a fost anunţat că va cânta în Capitala Verde, nu a mai ajuns la Oradea. Mihai Morar le-a spus spectatorilor că Guess Who nu a mai putut veni în oraşul lor, fără a le spune de ce, dar şi-a trimis un înlocuitor, şi anume pe Grasu XXL. De asemenea, pentru orădeni a mai cântat şi trupa ROA.

Tot ca o răsplată pentru locuitorii Capitalei Verzi, Tuborg a dat startul şi la un concurs pentru asociaţiile de proprietari din oraş. Timp de 15 zile, se vor căuta cele mai frumos amenajate spaţii verzi din jurul blocurilor, iar primele trei asociaţii clasate în top vor fi premiate.