Peste 250 de dansatori din toată ţara, reprezentând cele mai bune cluburi de dans s-au adunat pe 10 şi 11 aprilie la Palatul Copiilor din Bucureşti, unde au participat la prima ediţie a concursului Dancestar Romanian Open, organizat prin licenţă European Dance Union (ESDU) de către Academia de Dans Ars Nova din Oradea.

Probele au fost arbitrate de un juriu format din specialişti din alte ţări, acreditaţi de ESDU, iar spectacolul s-a desfăşurat pe mai multe discipline de concurs: de la dans contemporan, la hip-hop şi de la freestyles la Acrodance, adică dans cu mişcări acrobatice.

Academia Ars Nova a trimis la concurs 10 dansatoare, care au reuşit să devină, la final, campioane naţionale ESDU.

Luana Chebeleu, campioană mondială în 2009 şi cea care a fost în 2009 Crăciuniţa BIHOREANULUI, şi-a adjudecat şi titlul naţional, interpretând un solo de Acrodance. La secţiunea mini, Miriam Abrudan şi Alexandra Bar au obţinut locul I la Open, respectiv Acrodance.

Şi la secţiunea Open-Trio, orădencele s-au clasat pe cea mai înaltă poziţie, echipa formată din Bernadette Szoke, Dora Papp şi Miruna Herman reuşind să devină campioane naţionale de copii.

Grupul de junioare format din Luana Chebeleu, Patricia Teusdea, Nora Popovici, Stefania Gale şi Raluca Avram a reuşit să urce pe locul I la proba de Acrodance Grup Juniors.

Pe lângă titlurile naţionale adjudecate, dansatoarele şi-au asigurat şi prezenţa la Campionatul Mondial de Dans (World Dance Masters), care va avea loc între 12 şi 15 mai, la Porec în Croaţia.

Coregrafia dansatoarelor orădence a fost asigurată de Teodora Lăzurean, care este şi managerul Academiei Ars Nova, iar antrenorii fetelor au fost Ioana Pele şi Dacian Restea.