Oradea va avea din nou o echipă de volei masculin. La propunerea antrenorului Rodian Achimescu şi cu sprijinul Liceului cu Program Sportiv Bihorul, în această vară s-a format o echipă de volei seniori, care a fost înscrisă deja în campionat, urmând să evolueze în cadrul Seriei Vest din Divizia A2, cea de-a doua ligă voleibalistică masculină a ţării.

Deşi s-a dorit ca echipa să evolueze sub titulatura de Crişul LPS, clubul Crişul depunând toate eforturile logistice în acest sens, până la urmă acest deziderat nu a mai putut fi îndeplinit, fiindcă Federaţia Română de Volei nu acceptă dubla legitimare. Astfel, noua echipă orădeană de volei masculin se va numi LPS CSS Bihorul.

Din noua echipă de seniori vor face parte şase jucători care au acest statut şi alţi şase, care sunt încă juniori. Conform celor declarate de tehnicianul Rodian Achimescu, se intenţionează aducerea şi a altor jucători cu experienţă, seniori, care sunt orădeni şi care în prezent evoluează la alte echipe din ţară.

Lotul formaţiei de volei masculin seniori din Oradea este format din Emil Lung, Cătălin Lelea, George Drăgan, Andrei Achimescu, Răzvan Fărcanea, Cristian Birta (cei 6 seniori), Senin Drinceanu, Alex Buda, Sebastian Chereji, Claudiu Lazăr, Petrică Vornicu şi Bogdan Nan.

În Seria Vest sunt înscrise 8 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, primele două urmând să participe la un turneu de baraj pentru promovarea în Divizia A1.

În prima dispută, LPS CSS Bihorul Oradea va întâlni sâmbătă, de la ora 13, în deplasare, echipa CSM Câmpia Turzii.

În etapa a II-a, orădenii vor primi, pe teren propriu, replica celor de la CSM Chimia Rm. Vâlcea. În runda a III-a vor evolua din nou în deplasare, la Arad, cu Pro Volei, iar în etapa a IV-a vor avea ca adversară, la Oradea, formaţia CSM Avântul Tg. Mureş.