La Campionatul Mondial de Showdance, organizat de European Dance Union în perioada 12-15 mai la Porec (Croaţia), Oradea a fost reprezentată de şase dansatoare ale Academiei Ars Nova. "Am plecat cu patru coregrafii, toate fiind premiate în cadrul competiţiei", a anunţat, luni, Teodora Lăzurean, managerul Academiei de Dans Ars Nova.

Două dintre micuţele orădence au adus acasă chiar trofeul. Astfel, la categoria Mini - Acrodance, Alexandra Bar a urcat pe prima treaptă a podiumului interpretând numărul "Piratul din Caraibe", în timp ce la categoria Mini - Open, Miriam Abrudan a devenit campioană mondială cu reprezentaţia "Little Pinguin".

Şi la secţiunea trio, Ars Nova s-a clasat pe prodium, obţinând locul al treilea la categoria Open - Children cu reprezentaţia lui Bernadette Szoke, Dora Papp şi Miruna Herman.

Campioana mondială de anul trecut la Open junioare, Luana Chebeleu, a concurat anul acesta la categoria Acrodance şi a obţinut, cu numărul ei "Ultimul samurai", titlul de vicecampioană mondială.

Dansatoarele orădene au fost pregătite de către Teodora Lăzurean, Diana Pele şi Darius Reşte.