Cetatea Oradea va găzdui în weekend evenimentul "Oradea Art &Sound", unde mai mulţi artişti şi muzicieni locali vor susţine spectacole de teatru, de dansuri populare şi concerte.

"Oradea Art & Sound" este organizat în urma unui parteneriat între municipalitatea orădeană, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) şi instituţiile de cultură locale, aflate în subordinea Consiliului Judeţean Bihor.

Primul eveniment va fi spectacolul de teatru "Valahol Európában (Undeva în Europa)", susţinut de actorii Teatrului Szigligeti în amfiteatrul de Cetate, vineri, la ora 20. Cei care doresc să participe îşi pot achiziţiona bilete de la agenţiile Teatrului (aflate în incinta Teatrului Regina Maria şi în Pasajul Vulturul Negru). Preţul este de 30 de lei, cu reducere de 10 lei pentru copii şi pensionari.

În următoarea zi, tot de la ora 20 şi în acelaşi loc din fortăreaţă, actorii trupei Iosif Vulcan de la Teatrul Regina Maria vor pune în scenă spectacolul "Ursul şi Cerere în căsătorie". Biletele, care costă 25 de lei, pot fi cumpărate cu o oră înainte de eveniment din Cetate, sau online pe Eventim.ro.

Duminică, publicul este aşteptat tot în Cetate, de data aceasta în curtea interioară, unde de la ora 18 va avea loc spectacolul folcloric "Tradiţii" susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana şi Ansamblul Teatrului Szigligeti. Preţul unui bilet este de 20 de lei şi poate fi cumpărat de la locul evenimentului cu o oră înainte de spectacol.

Apoi, de la 20, Filarmonica de stat din Oradea va susţine concertul coral "Oh, happy day!" în amfiteatrul din fortăreaţă. Bilete se pot cumpăra de la fața locului înainte cu o oră de concert, de la casieria instituţiei de pe strada Moscovei nr 5, sau pe Eventim.ro, la preţul de 20 de lei.

În caz de vreme rea, spectacolele şi concertele vor fi organizate în sala mare a Teatrului Regina Maria (Szigligeti), în sala Arcadia (trupa Iosif Vulcan) şi în sala Filarmonicii (concertul coral).

Cum "Oradea Art & Sound" va fi un eveniment la care vor putea lua parte sute de persoane, intrarea în Cetate se va face respectând regulile în ceea ce priveşte evenimentele culturale desfăşurate în aer liber.

Concret, la spectacole şi concerte vor putea intra doar adulţii vaccinaţi anti-Covid, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, adulţii care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore şi persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi după confirmarea infectării cu Covid-19. Copiii sunt exceptaţi de la aceste reguli.

Verificarea publicului se va face la intrare în zona de evenimente, pe baza actului de indentitate, cu ajutorul platformei naţionale de vaccinare.

Masca de protecţie va fi obligatorie pentru toţi participanţii, mai puţin pentru copiii sub 5 ani.