Timp de trei zile, iubitorii de baschet din Oradea vor avea ce vedea. În urma unei licitaţii organizate marţi de Federaţia Română de Baschet, CSM Oradea a câştigat, în premieră, dreptul de organizare a turneului final al Cupei României la baschet masculin, dar şi ediţia 2016 a All Star Game-ului.

În final four-ul Cupei României se vor reuni patru echipe, dintre care trei se cunosc deja: CSM CSU Oradea, U BT Cluj Napoca şi BC Mureş. În timp ce clujenii se vor bate cu mureşenii, elevii antrenorului Cristian Achim vor juca cu cea de-a patra echipă calificată, câştigătoarea din manşa a doua a confruntării dintre Dinamo Bucureşti şi Energia Târgu-Jiu. Primul meci s-a încheiat cu victoria bucureştenilor, scor 78-72.

Semifinalele Cupei se vor ţine pe 10 aprilie, iar finala se va juca o zi mai târziu. În premieră, finala mică nu se va mai disputa, astfel că pe 11 aprilie va fi programat un singur meci.

Echipa CSM Oradea participă pentru a treia oară la Final Four, precedentele două calificări consemnându-se în 2012 şi 2014, atunci când evenimentul a fost găzduit la Bucureşti, respectiv Ploieşti.

Pe 12 aprilie, iubitorii de baschet vor fi iar aşteptaţi la Arena Antonio Alexe. All Star Game-ul baschetului masculin românesc este un eveniment de gală, unde vor evolua 24 dintre cei mai buni jucători de baschet din Liga Naţională. Această competiţie s-a mai ţinut la Oradea în 2005 şi în 2010.