În cadrul Forumului Naţional ECDL (European Computer Driving Licence, adică Permisul European pentru Conducerea Calculatorului), Asociaţia InstruIT, singurul centru ECDL acreditat din Oradea, a fost premiată cu locul I pe zona Crişana - Maramureş şi acelaşi premiu pe ţară pentru activitatea desfăşurată anul trecut. Această premiere este cu atât mai importantă cu cât numărul centrelor ECDL acreditate din România trece de 500.

"Considerăm că acest premiu este o răsplată binemeritată obţinută în urma eforturilor depuse de membrii Asociaţiei în 2009. Am ajuns cei mai buni din ţară în condiţiile în care, pe lângă activităţile economice, am acordat o deosebită atenţie şi proiectelor de responsabilitate socială, dintre care cel mai important a fost "Prietenii mei de la ADOR", proiect realizat în parteneriat cu Asociaţia Down Oradea, Primăria Oradea şi trei licee orădene", a spus vicepreşedintele Asociaţiei instruIT, Iosif Curta.

Asociaţia instruIT a avut în anul 2009 peste 600 de cursanţi certificaţi ECDL. Portofoliul Asociaţiei este format în proporţii sensibil egale din persoane fizice, elevi şi studenţi, dar şi de angajaţi din importante instituţii şi companii din zona de vest a României.

Permisul european de utilizare a calculatorului este cel mai răspândit standard de certificare din Europa, standard care atestă că deţinătorul lui posedă cunoştinţe de bază despre Tehnologia Informaţiei.