Invitație interesantă pentru toți tinerii bihoreni, cu vârste între 14 și 35 de ani și dornici să descopere sau să aprofundeze noțiuni de educație ecologică.

Uniunea Studenților din Oradea lansează proiectul „Green Wings Oradea” (Oradea cu aripi verzi), în cadrul căruia va organiza 4 zile pline cu activități.

„Este un proiect finanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Am văzut această oportunitate, prin care ne putem implica mai mult în ridicarea nivelului de conștientizare a tinerilor”, a declarat Tudor Bungău, președintele USO, miercuri, într-o conferință de presă ținută la CJ Bihor și în cadrul căreia s-a anunțat că luna mai va fi Luna Curățeniei în județ.

Potrivit lui Bungău, studenții au vrut să arate că se implică în temele de interes pentru comunitate și de aceea au pregătit evenimentele care se vor desfășura între 9 și 12 mai.

În prima zi, doritorii vor face o vizită la Eco Bihor, firma care administrează depozitul județean de deșeuri, a doua zi sunt invitați la o conferință pe teme de ecologie susținută de specialiști, în a treia zi vor merge la Coada Lacului, unde vor planta 1.000 de puieți de arbori, iar în ultima zi sunt așteptați la un cros prin centrul Oradiei.

„Green Wings Oradea” se va încheia cu un party în aer liber, în Piața Ferdinand, unde un DJ va face muzica să răsune.

USO invită toți doritorii să se înscrie la eveniment completând formularul online disponibil pe rețelele de socializare. Singura condiție de participare este vârsta, care trebuie să fie între 14 și 35 de ani, condiție impusă de finanțator, adică Ministerul Familiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!