În ciuda vremii posomorâte, sute de orădeni au admirat joi după amiază Carnavalul Florilor, care a adus în faţa lor, de la Debreţin, cinci care alegorice pline de culoare şi fiecare având propria tematică.

Alaiul a pornit, cu muzică, în jurul orei 16, de la blocurile zig-zag de pe bulevardul Dacia, cu cinci care: unul cu oameni îmbrăcaţi în costume de epocă, care promova staţiunea ungară Balatonfured, unul cu Coroana Maghiară, unul cu extratereştri, altul cu dinozauri, dar şi unul cu personaje din povestea ridichii uriaşe, respectiv scena în care moşneagul, baba, nepoţii şi animalele din curte, inclusiv un şoricel, încercau să smulgă ridichea din grădină.

Între cele cinci care, mai multe ansambluri folclorice, dar şi formaţii de dans au animat atmosfera, micile majorete sau dansatori hip-hop fiind aplaudaţi de trecători.

Deşi carele au fost impunătoare, unii orădeni au remarcat că nu sunt la fel de somptuoase ca anii trecuţi. În plus, unii şoferi s-au arătat nemulţumiţi atât de faptul că pe tot traseul au trebuit să stea în loc pentru a lăsa alaiul să treacă, ori să se strecoare, dar şi pentru că făceau slalom printre pietonii indisciplinaţi, care ţineau cu tot dinadinsul să fotografieze alaiul, punându-se astfel în pericol.

De pe Bulevardul Dacia, alaiul a pornit spre Parcul Petofi - Bulevardul Magheru - Parcul 1 Decembrie, unde sunt programate mai multe recitaluri, evenimentul încheindu-se cu concertele date de Radics Gigi (Ungaria) şi orădeanca Denisa Moşincat. Carele vor rămâne în parc până în jurul orei 20.30.