Ploaia torenţială care a căzut duminică seară a inundat din nou străzile din Oradea. În mai multe zone, apa a măsurat zeci de centimetri.

Potrivit unor filmări transmise BIHOREANULUI de un cititor, traficul a fost îngreunat pe strada Oneştilor, unde de obicei se formează bălţi imense, iar şoferii îşi pierd şi numerele de înmatriculare, dar şi în zona intersecţiei străzii Louis Pasteur, de la magazinul Crişul, şi strada Ghorghe Doja, mai multe maşini rămânând blocate.

„Acestea sunt vechile probleme ale orașului: zonele Crișul, Centrul de transfuzie, străzile Gheorghe Doja, Oneștilor, Armatei Române, Morii și Clujului”, a spus cititorul BIHOREANULUI.

De asemenea, subsolul unor blocuri de pe Bulevardul Magheru au fost inundate.

Cel puţin până luni dimineaţă la ora 6, judeţul Bihor se află sub cod portocaliu pentru cantităţi de apă însemnate şi instabilitate atmosferică accentuată, cu acumulări de cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50...80 l/mp, dar şi intensificări ale vântului şi grindină.

Se estimează că, luni dimineaţă, vremea se va domoli, dar nu cu mult. "Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp", au avertizat meteorologii.