Ştrandul cu valuri din Băile 1 Mai va găzdui, în weekend, ediţia din acest an a Oradea Dog Show, concurs de frumuseţe canină organizat de Asociaţia Chinologică Metropolitană Oradea.

În ciuda caniculei, organizatorii aşteaptă la concurs peste 1.000 de câini din 120 de rase, care vor veni cu stăpâni din 15 ţări europene.

"Când am început organizarea concursului, nu aveam de unde bănui că acesta va fi un weekend atât de călduros. Se preconizau temperaturi de 27 de grade, e clar că vor fi mult mai multe. Noi am închiriat două corturi mari, cu răcire, sperăm să asigurăm suficientă umbră", a declarat preşedintele asociaţiei, Călin Mitra, pentru BIHOREANUL.

Concursurile vor începe sâmbătă la orele 9.30, respectiv 14. Duminică, de la ora 10, va avea loc ultima competiţie. "Rase care n-au mai fost niciodată la Oradea nu sunt, pentru că deja concursul nostru are o istorie. În schimb, competiţia a crescut ca mărime", a mai spus Mitra. La ediţia din 2016 a Oradea Dog Show au fost circa 800 de câini.

Bihorenii sunt invitaţi să vadă căţeii, însă trebuie să ştie că adulţii vor plăti un bilet de intrare de 10 lei. Copiii au acces gratuit.