Iniţiativa "Oradea donează o pâine", demarată la începutul acestui an după o pauză cauzată de pandemie, a ajuns la o nouă ediţie. Doritorii sunt chemaţi, joi, să susţină proiectul dăruind pâini pentru persoanele defavorizate.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, evenimentul se va desfăşura între orele 15 şi 17, în patru locuri din oraş: în Piaţa Rogerius, Piaţa Decebal, Oradea Plaza şi în Nufărul, lângă biserica "Sfântul Ierarh Nicolae".

"Aşteptăm în punctele noastre de distribuţie/colectare, persoanele care din motive obiective au nevoie de o pâine, dar nu îşi permit să o cumpere, precum şi pe oamenii cu suflet mare, care din puţinul lor, doresc să dăruiască o pâine", se arată în comunicat.

Cei care au nevoie de o pâine o vor putea ridica din zonele precizate, dintr-o cutie inscripţionată cu numele evenimentului.

Pâinile care vor rămâne la final vor fi donate unor asociaţii din judeţ care ajută sau îngrijesc familiile nevoiaşe ori pe vârstnicii care au rămas singuri.

Cei care doresc să se implice în proiect pot afla mai multe detalii trimiţând un mail pe adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau accesând pagina de Facebook "Oradea donează o pâine".

În ediţia precedentă, din 29 februarie, voluntarii au colectat 584 de pâini. Dintre acestea, 187 au ajuns la persoanele nevoiaşe în timpul evenimentului, iar celelalte 397 au fost împărţite la Asociaţia Monica Mahr, la Adăpostul de noapte din Oradea şi la Căminul Felix din Sânmartin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!