Iniţiativa "Oradea donează o pâine", o campanie umanitară care susţine donarea de pâini sărmanilor din oraş şi care a fost sistată din 2020 până anul acesta din cauza pandemiei, va fi reluată joi, 29 februarie.

Orădenii sunt chemaţi să susţină proiectul şi să doneze pâini pentru oamenii nevoiaşi.

"Aşteptăm în punctele noastre de distribuţie/colectare, persoanele care din motive obiective au nevoie de o pâine, dar nu îşi permit să o cumpere, precum şi oamenii cu suflet mare care, din puţinul lor, doresc să dăruiască o pâine", se arată într-un comunicat transmis vineri de organizatori.

Punctele de colectare şi de distribuţie vor fi amenajate în patru locuri din oraş - în Piaţa Rogerius, Piaţa Decebal, în apropiere de Oradea Plaza şi în faţa bisericii "Sfântul Nicolae" din cartierul Nufărul, cea din apropierea staţiei de tramvai.

Acestea vor fi deschise joi, în intervalul orar 15-17.

Pâinile care vor rămâne la final vor fi donate unor asociaţii din judeţ care sprijină sau îngrijesc familiile nevoiaşe ori vârstnicii rămaşi singuri.

Cei care doresc să se implice în proiect sau să doneze o pâine pot afla mai multe detalii trimiţând un mail pe adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau accesând pagina de Facebook "Oradea donează o pâine".

Proiectul umanitar a fost lansat în ianuarie 2019, iar pe parcursul acelui an au fost organizate mai multe ediţii, de obicei lunare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!